Informasjon om kjøp og bruk av webhotell hos Dr Linux

Her finner du litt informasjon om betingelser og bruk av webhotell. Hvis du ikke finner svar på noe du lurer på, så kontakt oss gjerne for mer informasjon!

Pengene tilbake garanti

Vi tror du blir så fornøyd med webhotellet, så vi gir deg pengene tilbake hvis du ikke er fornøyd innen 30 dager etter opprettelse av hotellet. Dette dekker ikke evt. domenenavn vi har registrert for deg.

Gratis installasjon av Wordpress og Joomla!
Et webhotell hos Dr Linux er velegnet for de populære programvarepakkene Joomla og Wordpress. Hvis du ønsker din egen blogg, så er det Wordpress de fleste bruker. Hvis du ønsker en hjemmeside for din bedrift eller organisasjon, så gjør Joomla det enkelt å oppdatere sidene.

Vi hjelper gjerne til med installasjonen, og gjør alt klart for at du selv kan legge inn egne maler og tema. For begge pakkene finnes det mange muligheter for å gi dine sider et eget utseende.

Hvordan administreres databasen?

Du kan administrere MySQL igjennom phpMyAdmin, og PostgreSQL med phpPgAdmin. Logg inn med det brukernavnet og passordet som benyttes for databasen. Dette er forskjellig fra det som brukes for FTP.

Støtter MySQL "stored procedures"?

Ja, MySQL støtter "stored procedures". Det kreves dog at disse legges inn av en bruker med rettigheten SUPER. Send dine funksjoner til support, så legger vi de inn for deg.

Hva er webhotellets oppetid?

Den er garantert 99,9% oppetid over et år - dvs. at det kan være nede i 8 timer og 45 minuter totalt i løpet av et år. Det har til nå aldri hendt.

Hva er compiler cache?

PHP er et såkalt "oversatt" språk, som må kompileres hver gang et skript blir kalt opp. PHP motoren leser da skriptet ditt, og oversetter det til "bytecode" som er det som endelig blir utført. I større applikasjoner som f.eks. nettbutikker og Content Management Systems (CMS), så kan dette være ressurskrevende og langsomt.

Vi har installert OPcache bytecode cache, som lagrer bytecode etter at skriptet er oversatt første gang. Alle påfølgende oppkall vil da hoppe over oversettingen, noe som resulterer i hastighetsøkninger på 2-7 ganger.

OPcache vil oppdage om du har endret i skriptet, slik at det alltid er siste utgave som er cachet.

Hvordan fungerer backup og restore?
Dr Linux tar backup hver dag, og lagrer endringer for de siste syv dager.

Hvis du trenger å hente ut filer fra backup, så gi oss beskjed om hvilke og for hvor langt tilbake du trenger disse. Vi legger de da i en mappe kalt /backup/ i ditt område. Dette er gratis.

Litt om flytting og peking av domener

Det er ikke nødvendig å flytte DNS for eksisterende domene til Dr Linux for å bruke webhotellet, men vi gjør det gjerne gratis for deg. Du blir først fakturert for DNS når domenet skal fornyes mot toppnivå-registraren.

Hvis du har domener du ønsker flyttet til Dr Linux, så send oss en e-post, så besørger vi alt det tekniske. For noen domener kreves det en auth-code og at domenet låses opp av nåværende registrar. Vi gir i såfall beskjed om dette hvis det behøves.

Alle tekniske endringer I DNS som må gjøres av oss, som setting av pekere til hotellet, for www og A-record er gratis.

Hvis du ønsker å ha domenet liggende hos annen leverandør, så må du der peke www og A-record for domenet til 185.57.255.2