Informasjon om kjøp og bruk av domenenavn hos Dr Linux

Her finner du litt informasjon om betingelser og bruk av domenenavn. Hvis du ikke finner svar på noe du lurer på, så kontakt oss gjerne for mer informasjon!

Er domenet mitt for alltid?

Ja, domenet er ditt så lenge den årlige avgiften betales. Hvis du på et tidspunkt ønsker å flytte domenet fra Dr Linux, så kan det enkelt gjøres av din nye leverandør. Domenet vil fortsatt stå registrert på deg.

Hvor mange domener kan jeg registrere?
For de fleste toppnivåer er det ingen begrensninger på antall domener som kan registreres. For .no var det tidligere en grense på 20 domener, men fra 30 november 2011 har NORID øket denne grensen til 100 domener per organisasjon.

Kan privatpersoner registrere domene?

Ja, de kan registrere domener med andre endelser enn .no, som f.eks. .com eller .name. For å registrere .no domener kreves det et organisasjonsnummer, men det er nå mulig å registrere domener under .priv.no for privatpersoner.

Hvilke begrensninger er det for forskjellige tegn i domenet?
Et domenenavn må bestå av minst 2 og maksimalt 63 tegn. Tillatte tegn i domenenavnet er a-z, siffer (0-9) og bindestrek. Mellomrom kan ikke benyttes. Det er ingen forskjell på store og små bokstaver i domenenavn. For .no domener kan også norske tegn som æ, ø og å benyttes.

Litt om flytting av domener

Det er gratis å flytte domener til Dr Linux. Du blir først fakturert når domenet skal fornyes mot toppnivå-registraren.

Hvis du har domener du ønsker flyttet til Dr Linux, så send oss en e-post, så besørger vi alt det tekniske. For noen domener kreves det en auth-code og at domenet låses opp av nåværende registrar. Vi gir i såfall beskjed om dette hvis det behøves.

Ønsker du å flytte et domene fra Dr Linux, så må du kontakte den nye registraren som vil besørge dette. Vi vil låse opp domenet og formidle auth-code når dette behøves.

Endringer
Alle tekniske endringer i DNS for domenet, som setting av pekere for www og MX er gratis. Vi oppdaterer også opplysninger i Whois gratis.

Kontrollpanel
Hvis du selv ønsker å gjøre endringer i DNS, så kan du bruke vårt kontrollpanel til dette. Her har du full adgang til å sette alle typer pekere for et domene, som MX, CNAME, TXT og A-records. Du kan også endre i TTL for de enkelte postene.

Overføring/salg av eierskap til domene

Dr Linux er gjerne hjelper gjerne hvis et domene skal selges/overføres til en annen part. Dette har en kostnad tilsvarende nyregistrering av domene.